2016. április 14., csütörtök

Radnóti Henrik – SZDSZ-től a DK-ig

Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad

Radnóti Henrik, az SZDSZ egykori üdvöskéje maga is nehezen tudja eldönteni, hol és hogyan tudna minél több politikai energiát begyűjteni. A politikai baloldalon bejárta Tolnát-Baranyát, attól függően, hol remélt egy kicsivel nagyobb lehetőséget. Megkísérlem végig venni, hogy is jutott el az SZDSZ-től addig, hogy most belépjen a szépemlékű Gyurcsány fémjelezte DK párt tagjai közé.


Radnóti Henrik 2009-ben a SZDSZ vidékpolitikai kabinet alapító tagjai között tűnt fel az Új Generiáció (SZDSZ ifjúsági szervezete) képviseletében.

A 2010-es választásokon egyesületi és LMP színekben indult el itt keszin, aztán az általános választási bukó után a baloldal gyorsabban osztódott, alakult újra, vált ketté, megint ketté és így tovább, mint hogy azt bárki követni tudta volna.
Végül a 2014-es választásokra kialakultak azok az apró, régi SZDSZ-es és újhullámos MSZP arcokkal megtűzdelt minipártok, amik végül hol így, hol úgy, de koalícióban indítottak képviselő illetve polgármester jelölteket.

Nálunk Dunakeszin 2014-ben külön indult az MSZP és egy tömörülésben a PM, MLP, MOMA, DK, 4K és az Együtt. Elnézést, ha valakit kihagytam, de hát mint égen a csillag…

Radnóti Bokrosékkal
Mivel az LMP felszívódott, ennek az önmagát épphogy vagy sehogy sem definiáló pártcsokornak lett képviselőjelöltje Radnóti Henrik 2014-ben. A körzetében elbukott de a listán sajnos befért. Azóta boldogítja a város lakosságát.

Persze a választások után a tiszavirág életű pártösszeborulások ideje lejárt, mindenki újra szerette volna magát álmodni, és érezték, hogy az SZDSZ és MSZP egykori politikusait a választók nem fogják attól jobban szeretni, hogy más címkét akasztanak rájuk.

Érezte ezt a két jómadár is, Radnóti Henrik, és képviselőtársa, Lukácsi Bálint is, akik azon nyomban igyekeztek kibújni a balliberális köntösből és egy csapásra függetlenként eladni magukat.
Most komolyan… ennyire nem lehet mindenkit hülyének nézni.

Remélem még tudják követni a „kaméleon Radnóti” által vezette fonalat, ígérem, már nincs sok hátra. A két balliberális küldött szeretett volna frakciót alapítani. Erre most nem térek ki részletesen, hiszen akkor már tényleg regény lenne az irományból. A lényeg, hogy Dunakeszin 3 főtől lehet frakciót alapítani, de ők ketten mégis szerettek volna. Végül megkapták az engedélyt az önkormányzattól. Nyíri Márton jobbikos képviselőt idézném: először asztalhoz akartak kerülni, épphogy sikerült nekik, aztán nem érték fel az asztalt, ezért kértek egy sámlit a testülettől. Most megkapták. (van egy perverzióm, hogy megnézem a helyi tvben a testületi üléseket. Sajnos nem tudom visszakeresni, mert sehova nem töltik fel, így nem szó szerinti az idézés)

Szóval frakció. De milyen? Együtt? PM? Netán az összes egybevéve? Dehogy, hisz a ballib címkét már szégyellték maguk is. Gondolom én.
Kérem tisztelettel, Dunakesziért Frakció. Ezt sikerült kitalálni.
Sokat mondó….nem? Most aztán jól megmondták kik is ők. Igen ám, de ehhez névhasználati engedély, meg minden kutya füle kellett volna, nem is beszélve arról, hogy mennyire etikus bejutni a testületbe egyik színben, majd mikor bent vagyok egy másikra színezni magam….????

Ha az erkölcsi számlával nem is törődnek, azt ők is érezték: ez a név nem az igazi.
Megalakították mindeközben a Keszi Egyesületet, de ez nyílván nem lehetett a nevük. Gondoltak egyet, és legutolsó jelmezük alapján most Fejlődő Városért Frakciónak hívják magukat.

Értem én, hogy mindenáron a „függetlenek vagyunk, isti bizti, cserkész becsszó vagy amit akartok” vonalhoz ragaszkodtak…. De Radnóti legutolsó lépésével, miszerint március elején belépett a gyurcsányistákat tömörítő DK párt tagjai közé, már az sem veszi be ezt a dumát, aki eddig megtette.
De akkor miért vette le a „független” álarcot…? Talán már ő sem hitte, hogy elhiszik ezt róla Dunakeszin? Vagy a háttérben őket támogató, pénzelő DK adott ultimátumot, mint a szponzor a focistának?

A kérdéseknek utána járunk. De egy biztos. Hiába való minden színjáték.
Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad!