2016. október 2., vasárnap

Adni a jó helyre

25 éves korom körül kezdtem rászokni arra, hogy jó állapotú, de már megunt ruhákat nem dobok ki, de a gyűjtőkonténerekbe sem dobom (ahol más csinál belőle pénzt), hanem elviszem valamilyen olyan helyre, ahol rászorulókkal foglalkoznak, mert így azok kapják, akinek igazán szüksége van rá.
Ma már a bútortól az elektronikai eszközig, a baba felszerelésektől a tanszerekig igyekszem eljuttatni ezekre a helyekre és nem feltétlenül a neten eladni.Félreértés ne essék, sem a családom, sem én nem élünk jómódúan. Én is olyan havi fizetésből élek, amiből odafigyeléssel kell költenem. Lenne okom panaszkodni, de inkább igyekszem értékelni azt, amim van és segíteni azokat, akiknek ennyi sincs. Azzal kinek lenne jobb ha könnyes szemű emotikonokkal teletűzdelve megosztanék pár "bölcs" mondatot és képet a rászorulókról, és kapnék háromszáz hasonló könnyes szemű fejet és lájkot? (Jó reggelt Facebook!)

Persze nem mindenki vette a fáradtságot, hogy utánanézzen, hova is viheti a megunt, de jó minőségű, mások számára még értekes és hasznos dolgait. És ha csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy ők se a kukába dobják, akkor itt most megpróbálom összeszedni azokat a helyeket Dunakeszin, ahol nagyon várják az adományokat.

  • Talán a legismertebb ilyen hely a Humán Szolgáltató Központ (a Bajcsy-Zsilinszky út. 32. alatt van a központjuk, a volt Tigáz épületben).
  • A helyi Vöröskereszt szintén fogadja az adományokat. (Verseny u. 12.)
  • Helyi nagycsaládosoknak is szoktak ilyen akciói lenni. (Barátság útja 15. fszt/3.
  • Szokott lenni a városban karácsony előtt meg a iskolakezdéskor is adománygyűjtés, amennyire én tudom, azok is hatékonyan működnek.
  • Aki vallásos, templomba jár, ott is megkérdezheti a papot, lekészt, hogy van-e valami karitatív körük, ahol szívesen fogadnak tárgyi adományokat.

Kérem Önöket, hogy egyre figyeljenek oda: A szociális segítség nem egyenlő a lomtalanítással. Olyan dolgokat adjanak, ami az eredeti funkciójával 100 százalékosan képes szolgálni az új tulajdonosát is. Sérült, működésképtelen, használhatatlan tárgyakkal, szakadt, hiányos ruhákkal, ők sem tudnak mit kezdeni. Az számukra is felesleges szemét.

Köszönjük, hogy Ön is segít!