2016. október 2., vasárnap

Hajléktalan lesz a dunakeszi Mikulás...

Egy ilyen írást kaptunk. Azt sem tudjuk, hogy mi van és azt sem tudjuk, hogy mi lesz. Úgy tűnik ugyanis, hogy vakarhatja fejét az idén Mikulás uram. Különösen, ha Dunakeszire tervezett betérni. Valószínűleg nem találja majd a megszokott helyét. A VOKE ugyanis zárva lesz!"(...) De most ezt tényleg komolyan gondolják? Ez volna a télapó, sőt a Jézuska karácsonyi ajándéka? Képtelenek egy nyomorult épületet időre rendbe hozni, pedig több tízmilliós büdzséből gazdálkodhatnak?

A VOKE ZÁRVA LESZ! Legalábbis ezt csiripelik a madarak. Állítólag csúszik a november végére ígért felújítás.
OK, néhány koncert, rendezvény elmarad, vagy máshol tartják meg. Ez nem gond. De mi lesz a gyerekekkel? Azokkal a lurkókkal, akik november végétől már erre az eseményre készülnek. Akiknek talán az itt kapott csoki jelenti a közösséget. Akik egy évben egyszer ekkor látnak nekik muzsikáló, éneklő, szavaló és főleg velük játszó művészeket. Idén nem kiabálhatják, hogy "kezdődjön, kezdődjön".

Joulupukki 2016-ban kénytelen lesz máshová látogatni azért, mert a tisztelt építők lazáskodnak? Talán nekik még vagy már nincsenek kisgyerekeik? Szerintem eszükbe sem jut! Kínos a dolog. Annak fényében különösen, hogy a felújított VOKE-t nagy dérrel-dúrral idén január 14-én egyszer már átadták! Akkor kívülről tatarozták és kapott hőszigetelést is. OK, ennek volt értelme, de érdekes, hogy miért nem belülről haladtak kifelé (???), de ezt már sosem tudjuk meg. Mindenesetre az a munka 105 millióba fájt a dunakeszieknek, mert erre nem lehetett állami támogatást szerezni. Már akkor beharangozták, hogy nyártól bezár a művelődési központ, mert jön a belső felújítás. Azzal nyugtatták az embereket, a kultúrára vágyókat, a nyugdíjasokat, a közösségebe járókat, hogy november végére minden kész lesz. Hát ez nem jön össze.

A pletykák egy hónapos csúszásról szólnak. Ehhez képest a VOKE címlapján még mindig büszkén invitálnak november 28-29-ei előadásokra. Mondjuk beszédes a produkció címe: A boldog pillangó. Úgy tűnik Csoma Attila igazgató, a városvezetés és főleg a kivitelező, a TREND Építő Zrt. (tudják, ők építik az uszodát is) tényleg lepkék után kapkodnak. Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy mit szól ehhez Homolya József, aki a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. felkent vezetője. Ők volnának a megrendelők vagy mi a szösz.
Elképzelem, ahogy kezét tördelve magyarázza a polgármesternek, hogy Csaba, most nem lesz ünnepség, nem lesz évzáró, nem tudsz jó pofizva beszédet mondani. Nem is tudom, hogy melyikőjük helyében nem lennék, amikor a Nyugdíjas Kiránduló Klub (már leköszönt, de közismert befolyásos. A szerk.) vezetője, Terbe Józsefné, alias Csöpi néni lekapja őket a 10 körmükről a decemberi programjaik elmaradása miatt.  Még az is lehet, hogy virgács is lesz a kezében"

Szóval, hol lesz a Tanksapka koncert, srácok?