2016. december 16., péntek

Jogerős ítélet: Demeter Róbert bűnös - 1 év próbára bocsátva

Megjegyzés: A címet helyreigazítottuk, mert bár a szövegben "próbára bocsátást" írtunk, a címben felfüggesztettet. És mint kiderült, a kettő között van némi különbség. Persze a lényegen nem változtat: Demeter Róbert bűnösségén.
A cikk további tartalmát bővítettük Demeter Úr nyilatkozataival és dokumentumokkal, amelyek igazolják az állításokat, vagy okot adnak feltételezésekre. Tehát:

Jogerős ítélet: Demeter Róbert bűnös - 1 év próbára bocsátva

Sőt most folyik ellene egy újabb büntetőeljárás is, nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntettének vádjával.
Ha nem tudja kicsoda Demeter Róbert, nem csoda, mivel soha nem élt városunkban és semmi egyéb sem köti Dunakeszihez. De ha mégis ismerősen cseng a neve, az azért lehet, mert az előbbiek ellenére igen aktívan posztol a Dunakeszi Polgárai Facebook csoportban. Ő az, akinek szinte minden megszólalása arról szól, hogy éppen kit szeretne börtönbe juttatni. Aztán ismerős lehet még onnét is, hogy az elmúlt 2 évben az MSZP-vel összedolgozva, 33 adatigénylést kért az önkormányzatunktól. (Az atlatszo.hu publikus nyilvántartása alapján.) Aminek eredményeit aztán soha semmire nem használta. Itt van hát az ideje, hogy Dunakeszi legnagyobb troll-celebjét megismerjük közelebbről is.

1. Fejezet: Rendőrség

A következő történettel lepett meg minket egy ismerősünk: Demeter Róbert a Gödöllői kapitányságon szolgált 1990 és 2001 között. Távozásának körülményeit nem ismerte, de arra pontosan emlékszik, hogy leszerelése után Demeter zaklatni kezdte a kapitányságot. Mindenféle rágalmakkal, feljelentésekkel, bejelentésekkel próbálta lejáratni volt kollégáit, bénítani a munkájukat. Állítólag némiképp sikeresen.

Hogy érzékeltessük a mesélő indulatait, a következő két mondatot szó szerint írtuk le „Hónapokig csinálta ezt velünk, de csak amíg aztán valaki meg nem kereste és jól pofán nem rúgta. Akkor aztán abbahagyta. Meg van kattanva az az ember, nem normális.”

Ebben minden benne van. Nem szükséges kommentálnunk.

Megjegyzés: Érdekes módon ezt az egy pontotot nem támadta Demeter Úr. Míg a többi állítást erősen magyarázta, ezzel egy szót sem foglalkozott. Ez erősíti a gyanút, hogy igaz lehet a történet.

2. fejezet: Cégháló

Az Opten és az E-cegjegyzek teljesen nyilvános adatbázisok. Ha valaki belenéz, azt látja, hogy Demeter Róbert közvetlen tulajdonában két cég van. Az egyiket a cégbíróság eltiltotta a működéstől és megszűntnek nyilvánította, a másik épp felszámolás alatt van. Na de az is kiderül az adatbázisokból, hogy tulajdonostársaival együtt összesen 17 cégben tulajdonosok vagy/és vezető tisztségviselők, amely cégek közül 9 szűnt már meg felszámolással, vagy kényszertörléssel. Sőt, a még élő cégeik közül kettőről van nyilvántartva „regisztrált negatív információ”.
Nos, az ilyen cégeket a szakzsargonban úgy nevezik, hogy „eldobós cégek”. Ezeknek általában semmilyen lekönyvelt bevételük nincs, és többnyire fiktív számlázásra, illetve körbeszámlázásra használják őket. Hogy éppen ezen cégek miatt folyik nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával büntető eljárás Demeter Róbert ellen, azt nem tudjuk. De ennyi bejegyzett és eldobott cége még Kaya Ibrahimnak és Joszip Totnak sem nagyon volt.

Megjegyzés: Demeter úr azt állította kommentjében hogy hazudunk. Hát itt a nyilvános Opten adatbázis képernyőmentése. Másfelől meg mi nem azt írtuk, hogy Demeter Róberté a 17 cég. Érdemes figyelmesen olvasni. A barnával jelöltek töröltek, a sárgával jelöltek a "regisztrált negatív információk"


 
És még nincs vége.
Demeternek még egy angol cég is van a tulajdonában, amiben szintén nincs bevallva egyetlen font forgalom sem, viszont évente más ügyvezető van megnevezve. Nem beszélve arról, hogy a szóban forgó cégnek se irodája, se alkalmazottja nincs. Valójában csak papíron, meg a Facebookon létezik. Csak nem ez a cég a hálózat Magyarországból kilógó szála? ...amerre ki lehet lopni a pénzt?

Megjegyzés:  Demeter úr azt mondja, hogy tévedünk az angol cégével kapcsolatban.

Nos, a nyilvános angol kormányzati cégadatbázisból minden adat megtekinthető. Csak klikkelnie kell.
A fenti cégháló pedig megérdemel egy gazdasági bűnügyi nyomozást.

3. fejezet: Dunakesziert.info

Demeter Róbert tulajdonában van egy Dunakesziről dunakeszieknek szóló „információs honlap”, ami túl azon, hogy borzasztó amatőr módon van összerakva, szinte kizárólag csak két témával foglalkozik: a Dunakeszi reptérrel, illetve az önkormányzat hitelének és jó hírének rombolásával. Hogy miért pont ezekkel? A következő fejezetből kiderül.

4. fejezet: Mentális betegség, vagy bukott tender?

Két oka is lehet annak, hogy miért gyűlöli Demeter Róbert Dunakeszi önkormányzatát.

Az egyik ok Demeter közvetlen ismerőse szerint, hogy a Dunakeszi reptérről felszálló levegő (termik) éppen Demeter angyalföldi házánál száll alá, így tisztítva lakásának levegőjét. Illetve Demeter beépítést vizionál a reptér helyére, ami megszüntetné a termiket, azaz az ő személyes légtisztítóját. (Nem röhög!) Ezért úgy gondolja, hogy bármilyen eszközzel, de le kell váltania, el kell lehetetlenítenie a város jelenlegi vezetését. Pedig a helyzet az, hogy kb. 20 éve pont az általa politikailag is aktívan támogatott MSZP tervezett oda lakóparkokat, nem a jelenlegi városvezetés. Persze végül az MSZP-s önkormányzat sem adta meg az engedélyt, és a fejlesztés elmaradt. A Dunakeszi önkormányzat jelenlegi stábja pedig egyértelműen lakópark ellenes. Leállítottak minden lakópark fejlesztést, sőt 2012 óta testületi döntés van Dunakeszi zöld területeinek védelméről és a lakópark fejlesztések tilalmáról.

A másik lehetséges ok, hogy a város vezetése nem szeretné fejleszteni a repteret, és egyhangúlag álltak ki a csendes vitorlázó sport mellett, így védve a helyiek nyugalmát, mégis őrizve a Dunakeszi reptér hagyományait. Így viszont Demeter Róbert cége nem pályázhatott a reptéri világító berendezések kiépítésére, mert az a vitorlázó repüléshez nem szükséges. Pech.

5. fejezet: Adatigénylések, rágalmazások, ítélet

A gödöllői zaklatások után jött a MALÉRT ügy (nem írom le, mert nagyon hosszú lenne, de a Google-ben egyszerűen kikereshető), aminek aztán csúnya vége lett. A 2013. januári ítélet így szól: DEMETER RÓBERT FOLYTATÓLAGOSAN, NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT, JELENTŐS ÉRDEKSÉRELMET OKOZVA ELKÖVETETT RÁGALMAZÁS VÁDJÁBAN BŰNÖS. AZ ÍTÉLET JOGERŐS. A BÍRÓSÁG 1 ÉV PRÓBÁRA BOCSÁTJA. És nem tűnik úgy, mintha tanult volna belőle. Repülésügyi sérelmei miatt zaklatni kezdte Fejlesztési Minisztériumot is, aztán fordult rá Dunakeszire.

Megjegyzés: Illetve először Demeter úr kommentje:


Egyrészről Demeter szinte büszkén írja, hogy van priusza és szerepel a bűnügyi nyilvántartásban. (Vajon mi lehet még az aktájában?)
Másfelől meg ha ügyesen keres az ember a neten, akkor bármit megtalál, nem egy helyen. Nem kell hozzá belső rendőrségi összeesküvés. Mutatunk példát (Csak a legkönnyebben megtalálhatót, mert még a végén leszedeti az összeset):6. fejezet: Fári János és a Dunakeszi Polgárai

Demeter Róbert tandemben dolgozik Fári Jánossal, az MSZP helyi elnökével. Egymást támogatva posztolják az újabb és újabb feszültségkeltő írásaikat, hogy legyen mivel etetni a Dunakeszi Polgárai ellenzéki táborának éhes gyűlölködőit. De közös politikai „munkájukról" majd egy következő írásban számolunk be bővebben.Megjegyzés: Mi is meglepve láttuk, hogy Dunakeszi Poston megjelent az említett Fári cikk. De mi sajnos nem tudtunk a Fári féle büntető eljárásokról. Ha tudtunk volna róla, minimum ebben a fejezetben megemlítettük volna. Mi csak a posztjaikat elemeztük volna egy következő cikkben. Ha tudtunk volna róla, akkor egyben írtuk volna meg a két jómadarat és nem hagytuk volna ki a "Közönséges bűnözők?" címet sem, hiszen mindkettőjüket elítélték. Mindeközben Demeter Róbertet nagyobb óvatosságra intenénk, mivel a bűnszervezeti vád a legsúlyosabb. Nehogy a saját csapdájába essen, és újabb rágalmazási ítéletet gyűjtsön be ...ezúttal próbaidő nélkül.

7. fejezet: Utószó

Nos, ilyen ember Demeter Róbert. Leginkább egy bekattant feljelentgető, egy ügyeskedő, aki egyszer ugyan megúszta egy próbára bocsátással, de már folyik ellene egy újabb büntető eljárás, nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával. Nos tehát, Dunakeszi troll-celebjéről bármi elmondható, csak az nem, hogy hiteles, hogy becsületes, és talán az sem, hogy mentálisan egészséges.

Megjegyzés: Védtelen nyugdíjasokat fenyegetni, feljelentgetni pedig nem erény, hanem pszichés probléma.