2017. január 19., csütörtök

A gyerekek vizes haján spórol az Aquaworld?

Nem szeretnék bőlére eresztett bevezetőt. Szülőként igen érzékenyen érintett, amikor az iskolai tornaóra keretében működő úszás után vizes hajjal kellett a gyerekeknek a mínuszokban kijönni az Aquaworldből. Csak mert az Aquaworld tisztelt vezetése pitiáner módon lehetetlenné tette a gyerekek hajának megszárítását.Az egész ott kezdődött, hogy az igen magas minőséget képviselő Ramada átadta az üzemeltetést egy, a hotel piacon ismeretlen ingatlanfejlesztő cégnek, így a szolgáltatás minősége rohamosan zuhanni kezdett. Azóta filléres problémák százai bosszantják az odalátogatókat.

Ehhez a változáshoz merem kapcsolni az iskolai testnevelés keretein belül szervezett úszás oktatásban tapasztalt hozzáállásukat. A történet pedig a következő:

Adott sok osztálynyi gyermek, akik az úszás oktatás után vizesen érkeznek az öltözőbe, ahol a falon kb. 10 gégecsöves hajszárító várja őket. Túl azon, hogy ezek teljesítménye az emberi lehelethez hasonlítható, általában repedt, törött, lyukas gégecsöveken keresztül próbálják fújni a levegőt.
Egyszerűbben fogalmazva: többségük teljesen használhatatlan.

Ráadásul a busznak és az iskolának pontos menetrendje van. Nagyjából 20 perc alatt át kellene öltözni és meg kellene szárítani a gyermekek haját. Ehhez pedig megfelelő számú és megfelelően működő hajszárítókra lenne szükség. A probléma megtapasztalása után az osztályokat kísérő szülők, panaszkodás helyett elkezdtek saját hajszárítókat vinni, amelyekkel a (minden bizonnyal erre a célra) tükrök mellé szerelt konnektorokba csatlakoztatva teljesíteni tudták a feladatot.

Ezt látván az Aquaworld vezetése először felszólította a szülőket, hogy ne használják az épület hálózatát. Majd amikor ez (természetesen) hatástalannak bizonyult, lekapcsolták az öltözők áramellátását. A délelőtti iskolai úszásoktatás idejére véglegesen. Vérmérséklettől függően borultak ki a szülők. A kommentjeiket nem tudom ide idézni a használt jelzők durvasága miatt. De az biztos, hogy onnantól a komplexum vezetőinek és édesannyuknak komoly problémáik akadhattak a csuklással.

Ez az állapot azóta is tart, így már több szülő letiltotta a gyerekét az iskolai úszásoktatásról, amit egy alsótagozatos lurkó igen nehezen élhet meg. Hiszen kimarad a kalandból, ami megtörné a monoton tanulást, nem mellesleg pedig nem tanul meg úszni.

Tehát adott egy végre igazán (és ritka) jó kezdeményezés az általános iskolai oktatásban, és a szolgáltató lelketlen spórolása miatt megutálják a szülők. Ha pedig az Aquaworld olyan helyzetben van, hogy már a kisiskolások vizes haján kell spórolnia egy kis profitot, akkor inkább zárjanak be. Vagy esetleg mondjanak le a vezetők a posztjaikról, mert teljes mértékben alkalmatlanok a komplexum vezetésére. (És az már csak hab a tortán, hogy az így elrisztott családok nemigen fogják a pihenésre szánt idejüket az Aquaworldben tölteni. Így valószínűleg előbb-utóbb további spórolásra lehet szükség. Mondjuk elzárják a vizet...)