2017. január 9., hétfő

Varga, a "piszkos trükkös" puccsmester

Hát úgy tűnik, hogy Varga Zoltán Péterrel kapcsolatban úgy 2-3 hetente kapunk valami írást. Még novemberben érkezett egy láthatóan csak erre a célra létrehozott emailcímről egy levél az alábbi történettel.
Sajnos egy kavarodás miatt csak december második hetében olvastuk, de már nem tudtuk felvenni a kapcsolatot a szerzővel. Aztán Demeter Róbert és Fári János büntetőügyei kicsit háttérbe szorították a megjelenést; nem szerettük volna, ha Varga sztorija elsikkad a szoci elnök önvallomásának árnyékában. De tekintve, hogy Nyíri Márton tanár úr kinyírása miatt mi vállaltan nem szimpatizálunk Vargával, az első adandó alkalommal (most) változtatás nélkül közöljük az email tartalmát.


Mon 11/28, 2:01 AM

Tisztelt Dunakeszi Pirítós!

Elsőként szeretném jelezni, hogy üzentem Önöknek a Facebookon, hogy egyeztessem az e-mail címet, amire e levelet küldhettem, de mivel nem válaszoltak, remélem, hogy a honlapjukon olvasható cím működik.

A Varga Zoltán Péterrel kapcsolatos írásaik volt jobbikosként is felkeltették figyelmemet. Bár nem Dunakeszin voltam tagja a pártnak, azonban Pest megye egy másik, közeli településén (engedjék meg, hogy ne írjam le, hogy hol), én is nagyon sokáig tettem, amit elvártak tőlem - persze ingyen és bérmentve.
Nyilván egy jó szó köszönetet sem kaptunk soha az éjjel-nappal, hóban-fagyban végzett munkánkért és amikor eljött az ideje, hogy kilépjek a szervezetből - főként egyébként az alább is ismertetett eseménysor miatt -, egy szóval sem próbáltak maradásra bírni: kényelmetlenné váltunk és a megyei vezetőknek (köztük Vargának) jobb volt, hogy önszántunkból távoztunk.

Azt azonban talán Önök sem tudják, hogy Varga nem csak dunakeszi önkormányzati képviselői helyét szerezte valaki másnak a kitúrásával. Már a megyei önkormányzatba is így került be 2010-ben, csak az kevésbé volt látványos, mivel nem a nyilvánosság előtt egy regnáló képviselő "kinyírásával", hanem a választások előtt, a párton belüli belső körben történt. Varga volt ugyanis a kiötlője és vezetője a Jobbik korábbi Pest megyei elnöke, Korondi Miklós párton belüli megpuccsolásának - annak a Korondi Miklósnak, aki Vargát egyébként megyei alelnökké emelte 2008-ban.

A két évvel későbbi, 2010-es tisztújításon Varga mozgatta a háttérből a szálakat, amikor Korondi helyett az azóta is regnáló Császárné Kollár Tímea jelenlegi megyei elnököt választották a megyei szervezet élére. (Császárné egyébként megyei közgyűlési tag, budaörsi önkormányzati képviselő, a Jobbik budaörsi elnöke, Pest megyei elnöke és - újabban, mint hallom - Pest megye és Komárom-Esztergom megye regionális igazgatója is - még jó, hogy a Jobbikban nincsenek álláshalmozók.)

A Varga által szervezett és végrehajtott, piszkos trükkökkel teli puccs részleteiről egyébként éppen az érintett Korondi Miklós írt egy belső levelet a megyei Jobbik-szervezetek elnökeinek, amely aztán Posta Imre egyik honlapján nyilvánosságra került.
Korondi levelében is elsősorban az szerepel, hogy az egész eljárásnak a szellemi vezetője Varga Zoltán Péter volt: a tisztújításon néhány cinkostársával együtt összetoborozták a sértett alapszervezeti vezetőket (a Jobbik megyei szervezete a települési alapszervezetek vezetőiből tevődik össze a párt szabályzata szerint), akikkel előre "lezsírozták", hogy Császárnéra kell szavazni.
Korondi levele szerint pedig ennek a puccsnak a célja az ő eltávolításán és Varga embereinek Jobbikon belüli pozíciókba juttatásán túl, éppen a megyei önkormányzati listás helyek megszerzése volt.
A Jobbikon belüli pozíciókba juttatás mondjuk nem számít túl sokat, mert a pártban a megyei vezetők és az az alatti tisztségviselők tudtommal nem kapnak fizetést, ahogyan én is ingyen dolgoztam hosszú évekig (a megyei vezetők fölött álló személyek esetében erről nincs információm). Viszont a megyei listás helyek megszerzése a 2010 július utolsó napján tartott tisztújításon valóban erős érv lehetett (a 2010-es önkormányzati választásokat 2010. október 3-án tartották, a megyei jelöltlistákat szeptember folyamán kellett leadni).

A történetet és Varga szerepét erősíti, hogy végül valóban ő kapta 2010-ben Császárné után (aki frissen megválasztott megyei elnökként nyilván listavezetővé avanzsált) a megyei lista 2. helyét, így lett képviselő végső soron Korondi Miklós kitúrásával.
2014-ben aztán már működött a status quo, ugyancsak Császárné állt a lista 1. Varga pedig a 2. helyén.

Korondi Miklós levele már csak tüzetes keresés árán érhető el - Posta Imrének több honlapja volt, amik közül az, amelyen e levél szerepelt már megszűnt - azonban az internet bugyraiban kutatva még megtalálható: https://goo.gl/FEjO0F

Levelemet azért írtam névtelenül, mert van bennem egy kis aggódás. Varga - kora ellenére - mint az a fentiekből is valamennyire látható - viszonylag nagy befolyással bír a Jobbikban. Számtalan személyes kapcsolata van, szoros kapcsolatot ápol meghatározó középvezetőkkel ahhoz, hogy ők végül mindig a pozícióban tartsák a párton belüli tisztújítások során.
Tagja volt a párt számvizsgáló bizottságának, a teljes gazdálkodásra rálátott (orosz pénzek?). Emiatt olyan információk birtokában lehet, amely különösen kényelmetlen lehet a Jobbiknak - talán ezért is védik meg mindig. Információim szerint pedig jelenleg ő a párt teljes tagnyilvántartásának kezelője, ami további elképesztő hatalmat ad a kezébe: Szabó Gábor pártigazgatón kívül (aki sokak szerint a Jobbik valódi irányítója) egyedül neki van teljes hozzáférése a Jobbik valamennyi tagjának összes adatához.
Fentiek alapján életszerűen tartok attól, hogy esetleg bosszút állna, ha kiderülne a kilétem. A küldött információkkal "gazdálkodjanak" belátásuk szerint.

Üdv.
csalodottjobbikos