2017. március 13., hétfő

Torta után egy fagyi?

Pár napja vettem észre azokat a kis videókat meg cikkeket az interneten, amelyek egy-egy cukrászdát mutatnak be. Reklám, gondoltam... Biztos valami megállapodást köthettek a sajtóval, hogy reklámozzák magukat pár PR-cikkel. De miután az a cukrászda is feltűnt, ahova én is járogatok, gondoltam, már csak beleolvasok. Így derült ki számomra, hogy egy verseny miatt írnak róluk.

Gondolom az országtorta mintájára hirdették meg a Város Tortája versenyt. Az országtortákat mindenki szereti, van egy kis identitáserősítő hatása, hiszen mindenki kicsit büszke rá, hogy ez csak a miénk, értünk és nekünk készült. Ez tök jó. És Dunakeszire is ráfér egy kis identitáserősítés, hiszen míg a régi dunakesziek kifejezetten büszkék arra, hogy itt élnek és a helyi hírekkel is képben vannak, addig az új lakóparkok polgárai szerintem nem igazán vannak tisztában vele, hol is telepedtek le.

Bár a sok rendezvény és program megteszi a hatását, hiszen egy jó koncertért azért a mélyen tisztelt Tóváros is képes kimozdulni a kerítése mögül, de azért a torta jobb megoldásnak tűnik.

Az emberekhez (és szentül hiszem, hogy nem csak a férfiakhoz) a gyomrukon keresztül (is) vezet az út. Ha lesz ingyen várostorta-osztás, az biztos sikeres lesz. Mert a gyereknapos ingyen lufinak csak a gyerek örül, de a tortának én is :)

Viszont miért is nincs dunakeszi fagyi is? Dunakeszi igazi fagylalt nagyhatalom. Nyáron minden dunakeszi fagyisnál hosszú sorok állnak. Versenyző is lenne, meg közönség is. Én biztosan ott lennék. A 45 fokos napon is kivártam a soromat csípős paprikáról elnevezett fagyizó előtt. És mindig megérte.

Szóval lehet, hogy a torta siker lesz (sőt biztosan), de a fagyit nem lehet überelni. Kellene egy fagyi verseny is! Hát nem?