2017. április 9., vasárnap

Dugókeszi

Örömünnep volt amikor bejelentették, hogy a gödi Samsung-gyár bővítése miatt nemsokára megkezdődik a Budapest – Vác közötti M2 szakasz bővítése. Akkor viszont lehervadt a mosoly, amikor kiderült hogy az elkészülésig számolt kb. 2,5 év milyen lezárásokkal fog járni.

A napokban tartott lakossági fórumra nem tudtam eljutni, de egy cikk szerencsére egész jól összefoglalta az ott elmondottakat.

A beruházásról röviden: az előzetes tervek szerint az új útszakaszt 2019 őszén adják át, kétszer két sávon lehet majd közlekedni, maximum 110 kilométeres sebességgel. Közel 20 kilométernyi utat kell majd felújítani, összesen több mint 30 milliárd forint értékben. A tervek szerint kétszáz méter hosszúságban három és fél méteres zajvédő fal is lesz.

Ha minden igaz, a munkákat április végén kezdik, a lezárások nyáron kezdődnek. Nyártól 2019 őszig 26 – 28 hónap fog eltelni (de mindig van csúszás…). Ez a 26-28 hónap olyan torlódásokkal és dugókkal lesz tele, hogy még az Árpád híd is irigykedni fog csúcsidőben, villamossal ütköző gépjárművel a „hátán”.


Ha lezárják az M2-t, még ha csak fél pályán is, az egyet jelent:
annak a több tízezer autósnak egy jórésze, akik Vácról, Sződligetről, Gödről és Dunakesziről Budapestre járnak dolgozni, az autópálya helyett a dunakeszi fő utat fogja választani, ahol a ma tapasztalható reggeli és esti dugó könnyed szórakozás ahhoz képest, ami itt bő két éven keresztül várható.
Ezzel szerencsére a polgármester is tisztában van és „finoman jelezte” hogy a lezárással ellehetetlenítik Dunakeszi közlekedését.. Sőt, ahogy a városi hírlevélben olvasható, nyílt levéllel fordult Seszták Miklós miniszterhez, hogy tegyen valamit az ügy érdekében. Nem tudom, hogy reálisan mi lehet a tárgyalás eredménye, de legalább nem nézi tétlenül.
Bízzunk benne, hogy az illetékesek valamennyire újragondolják a korlátozásokat.

Viszont addig is, szerintem mindenki vegyen egy biciklit. Azzal gyorsabb lesz a közlekedés, és még a levegő is tiszta marad.