2018. február 15., csütörtök

Szűrőbusz vs. szűrőutánfutó

Jó hetünk volt. Egy hét alatt két mobil szűrőállomás érkezett Dunakeszire. Ötödikén a 10 állami finanszírozású szűrőbusz egyike érkezett hozzánk, tizedikén a Jobbik kampányának szűrőutánfutója. Az állami szűrőbuszok tavaly november óta járják az országot, és leginkább a méhnyak, a szájüregi, és a melanoma rákszűrését helyezik fókuszba. De kilégzési CO mérést, testösszetétel vizsgálatot, vérnyomás és vércukor vizsgálatot is végeznek.

 


A jobbikos szűrőutánfutó ehhez képest vérnyomás és vércukor vizsgálattal várta az érdeklődőket …no meg pártpreferencia szűréssel, Jobbik zászlóval, agymosással, béruniós aláírásgyűjtéssel. Ha jól értettem a hangsúlyok is ezutóbbi “szolgáltatásokon” voltak.


De hát kinek a Jobbik, kinek a rákszűrés, kinek a papné. Ez talán csak ízlés kérdése.

Ami viszont kevésbé volt ízléses, ahogy Varga Zoltán hírverést csinált az üvegtigris színvonalú kampány-szűrő-lakókocsijának. (Na nem magára a filmre gondoltam, hanem az utánfutó megjelenésére.) Talán nem volt elég érdeklődő?

Ugyanis Varga Zoltán, jobbikos jelölt picit elaludt és nem nézett utána, hogy a nagy kampányötlete nincs e átfedésben valami hasonló önkormányzati vagy kormányzati programmal. Nem nézett utána, hogy 2017. novembere óta 10 darab, direkt erre a célra épített, professzionális mobil szűrőállomás járja az országot, amire sorban állnak a feliratkozott önkormányzatok. Aztán egyszer csak megjelent a lakossági felhívás, hogy Dunakeszire is eljönnek február 5-én.

Azt elhiszem, hogy nem esett jól neki újra és újra szembesülnie saját bénaságával, így gyors egymásutánban jöttek a felháborodott facebook posztok, videós sajtótájékoztatók, hogy az önkormányzat, vagy/és Tuzson Bence, országgyűlési képviselő az ő kampányötletét lenyúlva merészel szűrni Dunakeszin, nem mellesleg elherdálva ezzel az adófizetők pénzét (?).

Tényleg. Nem is értem, hogy merészelték megtartani a szűrőnapot, miután Varga is bejelentette az utánfutóját. Le kellett volna mondaniuk a kitelepülést! Ráadásul egy professzionálisan felszerelt rákszűrő mobil rendelővel jöttek, aminek értelme is van. Egy folyamatos, országos szűrőprogram keretében. Fidesz zászló és stand nélkül, csak a szűrést szolgáltatva. Teljesen politikamentesen. Felháborító aljasság!