2018. április 23., hétfő

Takarítás mikor lesz?

Hála a jó égnek lezajlottak a választások, már nagyon unalmas volt.

Természetesen értem én, hogy kampányidőszak meg miegymás és számomra is fontos az ország sorsa, meg el is mentem szavazni, de lezártuk, kész, vége. Az utózengésről ezt nem mondhatjuk el, bár hiába ért véget a kampányidőszak lépten nyomon még mindig a különböző pártok plakátjába botlok, hogy szavazzak Y-ra vagy Z-re.

Az összes villanyoszlopon lévő politikai plakátot, a telefújt járdákat és minden más választáshoz kapcsolódó dolgot ki fogja eltakarítani? Hónapok óta ezt kapjuk az arcunkba, séta közben, meg a dugóban ülve. 

Olvastam, hogy a Momentum milyen frappáns és jó ötletnek (vagy heccnek) tartotta, hogy az önkormányzat épületének falát ragasztgatta tele. Egy vicc, komolyan mondom. Műemlék épület. Mégis mit gondoltak? Mondjuk meg is büntették őket 350 ezerre. Kíváncsi lennék, hogy kifzették-e, vagy ők is kalapozni fognak?!


Meg amikor vittem a gyereket az orvosi rendelőbe és mit látok? A járdán Rónai neve… és nem ezt az egy helyet fújkálták össze Keszin. A Fazekas iskola vagy az alsói közösségi ház előtt is telefújták a járdát, lépcsőket. Nem tudom szólt-e nekik valaki, hogy a szavazókörök 150 méteres körzetében nem lehetett semmilyen jellegű kampányt folytatni. Na hát ez 10 méteres körzeten belül van. és azóta is ott van.

A másik a buszmegálló. Miért kell lefújni a plexit? A papírt annyiszor ragasztod át Orbán turbánra azt mészáros lőrincre, azt meg megint át simicskára, meg vissza, ahányszor akarod. De fekete neoluxxal telefújni az összes új buszmegállót? Úgy nézünk ki, mint egy gettó. Ráadásul a mi adóforintjainkból épültek azok a vadonatúj megállók. Hát gratulálok.

Meddig kell még ezeket néznem a városban??? Üzenem a kedves politikusoknak és a sleppjüknek, hogy olyan nagy örömmel és szorgalommal lehet menni feltakarítani a járdákat, leszedni a telefirkált plakátokat, mint ahogy odatették őket.