2018. július 13., péntek

Új stílus? Rónai Sándor és barátja büszkén a Pride-on

Rónai Sándor először lépett vissza a reflektorfénybe az elbukott országgyűlési választások óta. Nem is akárhol, de a Pride-on szelfizett büszkén barátjával, Homonnay Gergely, ellenzéki mozgalmárral, vagy ahogy manapság emlegetik, „az utcai demokraták cicaszexuális vezetőjével”. (Mert mindig a képzeletbeli cicája nevében nyilatkozik – És ez komoly…)

Homonnay Gergely, ellenzéki mozgalmár (j) és Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője (b) a szombati Pride-on. Forrás: Origo és Facebook
Sok baj ezzel nincs, hisz mindenkinek magánügye, hol jelenik meg magánemberként, és kivel tölti szabadidejét. Viszont felmerül a kérdés, hogy Rónai és a DK most épp hova pozícionálja magát? A kormányoldalra biztosan nem, viszont a ló túloldalára meg nem kellene.

Ugyanis a DK szóvivőjeként Rónainak nem összemelegednie, inkább elhatárolódnia kellene attól a kommunikációs stílustól, amit a képen is látható Hommonay képvisel. Aki szerint az LMP-sek „jól elvannak a picsameleg máléban”, Novák Katalin pedig egy „booedoesh coorva”, és az ilyen, illetve hasonló kijelentéseit általában üvöltve teszi. Rónainak és a DK-nak döntenie kell/kellett, hogy a következő választásokon melyik ellenzéki csapattal, milyen kommunikációs stratégiával fognak indulni. És egyelőre a jelekből arra következtethetünk, hogy a Homonnay-féle radikál-liberális vonallal barátkoznak. Ami viszont nem épp az ellenzéki összefogás irányába mutat, illetve Dunakeszin eléggé idegen és egy kicsit sem hiányzik.
Persze még nem dőlt el semmi, viszont már ott tartunk, hogy nem is lepődnénk meg semmin…