2016. április 16., szombat

Nagy Nándor – A méltatlan vallástudós

Kezdjük egy gyors bemutatással. 38 éves, otthon lévő családapa, végzettségét tekintve vallástudós. Jelenleg a Dunakeszi-Hírhatár tulajdonos-főszerkesztője. Mivel elmondása szerint ezért semmilyen fizetésben nem részesül, ezért a család fenntartáshoz szükséges költségek biztosítása érdekében feltehetően a felesége dolgozik napi 8 órában. Szűk környezete szerint Nándor erősen alkoholfüggő. Előfordult, hogy egy helyi kocsmában söröskorsót dobott a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjai közé.


Érdekesség, hogy Nándor a vallástudós létére köznevetség tárgyává teszi a Bibliát és a Magyar Ateista csoport képeit osztja meg a Facebookon.

Ezek után beszéljenek a tények. Vegyük sorra, mit tett le Nagy Nándor eddig az asztalra.
2014 tavaszán elindult országgyűlési képviselőnek a 4. Köztársaság jelöltjeként. Az 58 906 érvényes szavazat közül 223 szavazatot tudott szerezni. Összehasonlításképpen a győztes Tuzson Bence 24344, a 2. helyezett Szabó Imre 18166 szavazatot tudhatott magáénak. Az emberek 0,38%-a gondolta úgy, hogy méltó lenne, hogy képviselje az érdekeiket. Fordítva: 99,62%-a nem találta alkalmasnak. Ugyanakkor tegyük hozzá, igaza lett, amikor büszkén kijelentette az Index.hu hírportálnak, hogy biztosan nem lesz utolsó helyezett. A 12 indulóból utolsó előtti lett…
Dunakeszin összesen 88-an szavazták rá. Ez azt jelenti, hogy szavazókörönként majdnem 3 szavazat.


2014 őszén az önkormányzati választáson is elindult. Itt már azzal próbálkozott, hogy olyan pártokkal is összeállt, akik egymással is vitában állnak például: Gyurcsány és a 4K! szembenállása.

„A másfél éves sátántangó vezetői végül pontosan ugyanazok, akiket 2010-ben a hétköznapi emberek kétharmaddal küldtek el a bánatba. Gyurcsány Ferenc csatlakozásával bezárult a kör, immár egymás kezét fogva sorakoznak azok az ellenzéki oligarchák, akik személy szerint felelősek Orbán kétharmadáért, és akik miatt további négy évig a nép nyakán is marad. Ezzel becsapták azokat az embereket, akik utálják Orbán Viktor rendszerét, de nem akarják a Gyurcsány-korszak folytatását. A 4K! azokat az embereket képviseli, akik most már nagyon unják, hogy tíz éve Orbán-Gyurcsány párharcról szól Magyarország.” – mondta Salha Omár [a 4K! elnöke]

Ezzel az összeborulással is a szavazásra jogosultak mindössze 9,32%-a szavazott rá. Ez elég kevés egy olyan választáson ahol a közvetlen környezete, utcaszomszédjai választanak. Ráadásul még listán sem sikerült beférnie, hiszen listájukon Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint párt-társai megelőzték őt.

A választások után átvette a Dunakeszi-Hírhatár című balliberális online hírportált. Talán nem szükséges bemutatni, de aki nem ismerné, annak csak néhány szóban:
Kizárólagos céljuk, hogy kreált ügyekkel, akár a lakossági érdekek ellen is igyekeznek a önkormányzat ellen hergelni az itt élőket. Minden egyes cikküknek ez a mozgatórugója. Ez megér egy külön cikket.
Nos, Nándor, a vallástudós ennek a portálnak a karmestere. Kérdésként felmerül, hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével. Vajon megtalálja-e valaha a lelki békéjét.

Úgy tűnik nehezen tudja kezelni Nándor a főszerkesztői pozíciót. Továbbra is minősíthetetlen stílusban nyilvánul meg a Facebookon. Elsőként az keltett felháborodást, hogy egy középkorú hölggyel szexuális tartalmú kommenttel élcelődött.


Ezt követően a város kitüntetettjeit illette vállalhatatlan jelzővel.


Aki évek óta Dunakeszin él a kitüntetettek közül legalább egynek a nevét hallania kellett már. Aki pedig részt vesz a város életében, vagy egy picit is belelát, tudja, hogy igen előkelő volt az idei kitüntetettek névsora és természetesen az elmúlt években is számos nagyszerű ember vehette át a városi elismeréseket. Ehhez képest Nándornak kizárólag azon jár az esze, hogy biztosan politikai beállítottság alapján osztják a kitüntetéseket. Ismerjük a szólást: „Mindenki magából indul ki”.
Másnap a Képviselő-testületi ülésen is szóba került. 12-1 arányban az a döntés született, hogy: „Dunakeszi Város Képviselő-testülete határozottan visszautasítja és elítéli Nagy Nándor főszerkesztő méltatlan és sértő szavait, amellyel Dunakeszi város kitüntetettjeit illette.” A videót ide kattintva lehet megnézni.


A lakosság a Facebookon is megírta, hogy máskor is ilyen stílusban szokott megnyilvánulni.

Másnap bocsánatkérés helyett perrel fenyegetőzött, a jó hírneve megsértéséért. Sokunkban felmerül a kérdés, hogy milyen közéleti tevékenységgel sikerült egyáltalán jó hírnevet szerezni?!