2016. május 31., kedd

Aláírásgyűjtés az új iskola ellen

Akkor a legveszélyesebb a hülyeség, ha szorgalommal párosul

Se szeri, se száma manapság a Dunakeszin indított aláírásgyűjtéseknek. A lakosok már nem bírják követni, épp milyen petícióra hívják fel figyelmüket, hiszen úton –útfélen belebotlanak egybe a világhálón. Viszont, ami határozottan felkeltette érdeklődésem, az a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom akciója – aláírásgyűjtés az iskolaépítés ellen(?)

A tudatlanság véleményem szerint a világ egyik legkártékonyabb tulajdonsága. Ha pedig ez kellő mértékű rosszindulattal, exhibicionizmussal és a folytonos szereplés igényével párosul, csúnya dolgokat hozhat ki az emberből, pláne, ha még világmegváltó terveket is mellékelünk. Példának okáért, a Párbeszéd Magyarországért megbízásából Dunakeszin nemrég váratlanul megjelenő Barabás Richárd, most épp aláírást gyűjt az Alagon épülő, 24 tantermes általános iskola tornaterme ellen – ha jól értelmeztem szavait a kis „kampányfilmjében”.

Barabás Richárd


Történt ugyanis, hogy Lukácsi Bálint, Dunakeszi Város Képviselő-testületének PM-színekben pompázó daliája (akiről már korábban meséltünk Pali kutya kapcsán) „jókor, jó helyen” hallatta hangját. Jó diák módjára ugrándozva jelentkezett a Pártnál, „én, én, én, tudok egy jó témát, amivel politikai támadásba kezdhetünk. Gyertek ide, ígérem, jó téma lesz, belekeverhetjük Szijjártót, meg kis túlzással még az stadionépítés témáját is!”

Az információk valahol csúnyán elcsúszhattak, a filmben ugyanis Barabás úr - érthetetlen módon - két, teljesen különböző, a közeljövőben épülő beruházást összekeverve kampányol. De mi ellen is?

Az első, emlegetett „sportcsarnok” az a tornaterem, amely Alagon, az új, 24 tantermes általános iskola mellett épül, és funkciója bármilyen meglepő, nem más, mint az, hogy a diákoknak ne kelljen egy tesióráért átutazni a fél városon. 

A második sportcsarnok, melyet a videóban szintén a külügyminiszterhez, ezáltal a Kinizsi futsal csapatához köt, a Magyin, TAO- pénzből épülő sportközpont.

Ember legyen a talpán, aki kibogozza a kaotikus megnyilvánulást, melynek hátterében egy rendkívül egyszerű jelenség áll. A gond az, hogy nem tudni, milyen logika mentén hozták össze az általános iskola tornatermét a TAO-pályázatból megvalósuló sportcsarnokkal, majd azt Szijjártó Péter futsal-csapatával. (Értem én, hogy mindenki a saját kulturális szűrői alapján értelmezi a szerzett információkat… na de ennyire?)

Summa summarum, rögeszméjük, hogy ami Dunakeszin épül az biztos „kormánymutyi” eredménye - ezen a vonalon elindulva, tájékozatlanul, Bálint és szócsöve, Barabás Richárd, elindították a „védjük meg Dunakeszit a korrupciótól!”- programot. Namármost.

Barabás Richárdnak egyébként semmilyen érdeke nem fűződik Dunakeszihez. Debreceni gyerek lévén valószínűleg akkor járt itt először, mikor a Polgármesteri Hivatal előtt felvette a már föntebb említett „kampányfilmjét”. Bálint viszont önkormányzati képviselőként annál inkább érintett a helyi közösség életében. Érthetetlen és követhetetlen, hogy tulajdonképpen mi ellen is akar tiltakozni, keveri a szezont a fazonnal és nincs tudatában, hogy felelőtlen kijelentéseivel még egy olyan beruházás megvalósulását is veszélyeztetheti, mint egy iskolaépítés.

Összességében szomorú, hogy azok, akik a párbeszédet, azaz a megfelelő kommunikációt tartják Magyarország mentőövének, úgy hirdetik az igét, hogy semmit nem kérdeznek, párbeszédet nem kezdeményeznek, és fals, hiteltelen, légből kapott kijelentésekkel bombázzák a közvéleményt. Még szerencse, hogy nem rajtuk múlnak a dolgok, különben még az iskolának is búcsút inthettünk volna…