2016. május 14., szombat

Mégis lett a dunakeszi gyerekeknek balatoni strandja


Nyári meleg, jeges limonádé, a kedvenc ízű fagyim, egy pöttyös labda, és végeláthatatlan lubickolás a Balatonban… Többünknek megadatott ez a gyerekkori élmény, amit azt hiszem, nem adnánk semmi pénzért. Azonban vannak, akik olyan családban nőnek fel, ahol egy balatoni nyaralás luxusnak számít. Jó hír, hogy Dunakeszin ez már nem lesz akadály. Az önkormányzat ellenzéke azonban már a gondolattól is rosszul van, hogy a Balatonon táborozzanak a dunakeszi gyerekek.
Némi előzmény

Tavalyi hír, hogy a helyi önkormányzatnak egy igen jó, közvetlen Balaton-parti, saját stranddal rendelkező telket sikerült megcsípnie. Történetesen egyik ismerősöm a Balatonnál ingatlanos, és ő is megerősítette, hogy ez igen jó vétel volt.

Nemrég pedig megszületett a testületi döntés: az önkormányzat a dunakeszi diákok számára egy üdülő kiépítését tervezi, ahol turnusokban, iskolánként lehetőség lenne ott nyaralni, kiemelt lehetőséget biztosítva a hátrányos helyzetű gyerekeknek. De úgy hallani, hogy lenne sport és művészeti tábor is. (hjajj, azok a szép emlékek... )

Régóta Dunakeszin lakom, szeretek is itt lakni, mert itt folyton történik valami. Persze felsorolni nem tudnék mindent, de van néhány olyan ötlet ebben a városban, aminél azt érzem, na ez most igazán telitalálat, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek. Ilyen volt ez a balatoni telek is. Biztosítani a Balatont a gyerekeknek, azoknak is, akik eddig csak képen láthatták, szerintem egy igazán nagy dolog! Mert vannak alapvető szükségletek, de vannak ezen túl is fontos dolgok. A nyári tábor pedig ilyen.

De ahogy az lenni szokott, nem mindenki volt oda az ötletért. Ez a húzás olyannyira jó volt, hogy a ballib’ párosból még Lukácsi Bálint sem tudott nemmel szavazni!
Radnóti Henriknek, a DK-s képviselőnek azonban nincs szíve. Ez ennél az ügynél teljes mértékben világos lett számomra. Ez az ember képtelen egyetlen percre félretenni a politikát és azt mondani….egye kutya, fideszes polgi előterjesztése, meg minden, de hát a gyerekek miatt mégis…. jó-jó, lehet, hogy Fletó apu majd megszid, de ezt azért mégis durva lenne nem megszavazni.De nem. Lelketlenség vagy szimpla agyi defekt miatt úgy érezte, követnie kell az országos ellenzéki hozzáállást - miszerint minél jobb egy ötlet, annál jobban ellene kell menni.
Normális ez az ember? Most komolyan….

Persze kellett valami magyarázat, mert senki sem értette, hogy lehet erre nemmel szavazni. Gyorsan felütötte a Demagógia Nagykönyvét, mit is lehetne ilyenkor előhúzni.

Első ötlet: másra is lehetett volna költeni a pénzt, pl segélyekre.

Igen ám, de az előterjesztésben szerepelt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek kiemelt lehetőségük lesz az üdülésre, így ez eléggé sántított.

Oké, oké….akkor költsük a pénzt az intézményekre – mondta.

Köztudott, hogy a Város évről-évre egyre többet költ az intézményeinkre, ráadásul új bölcsi, ovik épültek, iskolák bővültek, a szavazáskor már tudott volt a híre az SZTK felújításának, stb.
Szóval itt is kilógott a lóláb.

Ekkor sietett segítségére „hazug Nándi”, (egyesek csak „méltatlan” Nándiként ismerik), aki bevetetette a nagyágyút: rémisszük meg a szülőket! A hazugság akkor üt, ha jó nagy, így ha lúd, hát legyen kövér alapon bedobta a köztudatba: nudista strand mellett vett az önkormányzat telket.


Hagyok egy szusszanásnyi időt a kiakadásra. Igen, igen. És még le is írta.

Nem tudom, bárki elhitte-e ezt a képtelenséget, de igen kevés utánajárás után kiderül, semmiféle nudistáskodásról, meztelen nénikről és bácsikról nincsen szó.
Strandról viszont annál inkább, hiszen egyrészt saját vízpartja is van, másrészt a telek a városi strand szomszédságában van.

ejj-ejj Henrik… van egy „rossz hírem” neked.
A telek már a városé. Az üdülő terve kész. Az építkezés hamarosan elindul. A dunakeszi gyerekek ott fognak táborozni. És boldogok lesznek. Tudjuk, hogy ez neked fájni fog. De szerencsére ezzel egyedül maradtál. A dunakesziek pedig alig várják! :)