2016. július 21., csütörtök

Saját pártja akarja kinyírni a dunakeszi képviselőt

A következő levelet a szerző kérésére név nélkül közöljük. Ennek oka pedig az, hogy a szerző fél a következményektől. Ahogy ő fogalmazott: "szerintem a párt engem is kicsinálna".

Múlt héten egy vérlázító hír jutott tudomásra. Egy baráti körben folytatott beszélgetés során megtudtam, hogy Nyíri Márton jobbikos képviselőt saját pártja kényszeríti kilépésre.

Ismerőseimtől kért tanácsot, hogy mit tegyen, hogyan döntsön. Elmondásuk alapján egy ideje már vívódik a döntésen.

A jobbik 3 tagú helyi elnöksége ugyanis megbocsáthatatlannak tartja, hogy felsőbb pártpolitikai utasítás ellenére megszavazta a dunakeszi rendőrkapitány éves beszámolóját, ezért felszólították, adja vissza mandátumát.

Felháborítónak tartom, hogy egyetlen szakmai érv nélkül, csupán pártdiktatúra alapján lemondassanak egy olyan képviselőt, aki szívvel-lélekkel dolgozik a városért.

Elismert történelem és informatika szakos tanára a Fazekas Mihály Általános Iskolának, környezetvédelmi tanácsnokként számos sikeres köztisztasági napot tudhat maga mögött, nagy szerepe volt a háztól való szelektív hulladékgyűjtés bevezetésében. Tanácsainak és javaslatainak köszönhetően igényes köztéri szobrok kerültek ki Dunakeszi több pontjára, nemrég pedig egy hasznos, kifejezetten gyerekeknek szóló kérdőívet és feladatsort készített a helyi iskolásoknak.

Aki csak ismeri, vagy hallott róla, tudja, hogy Nyíri Márton egy olyan ember, aki teszi a dolgát, keresi az új feladatot és mindig a jobbra törekszik. Vannak elvei, gerinces ember, akit nem elüldözni kellene, hanem még több hozzá hasonlót a köz szolgálatába csalogatni. Mérhetetlenül feldühít az, hogy Nyíri Márton a jobbik elvakult vezetőinek áldozatául esik, mert abban mérik ki mennyire jó képviselő, hogy mennyire tudja szidni a rendőrkapitányt.

Nem lehet, hogy a politika malma szétőrölje őt!

Tennünk kell valamit azért, hogy maradásra bírjuk!