2016. július 28., csütörtök

Variációk és forgatókönyvek Nyíri Márton távozására

Nyíri Márton
Nem gondoltuk volna, hogy így felkavarja a közhangulatot Nyíri Márton, jobbikos képviselő lemondása, pláne nem nyáron, amikor a fű se nő. Pedig úgy tűnik, de.

Mielőtt felvázolok pár forgatókönyvet, néhány olvasói üzenetből szemezgetünk.

A legtöbben azt jelezték, hogy Varga Zoltán Péter, vagy ahogy ők írták, Varga Zolika tehet mindenről. Ő az eredője annak a mételynek, ami odáig vezetett, hogy „Marci nem bírta tovább”. Ugyanis „halálra szekálta” azzal, hogy nem szól be elég keményen a polgármesteréknek, helyette a Radnóti-Lukácsi balos páros „hozzánemértésére” hívja fel a figyelmet ...meg hogy túl konstruktív az önkormányzatban, hogy „nem hajlandó szajkózni a Zoli által kitalált marhaságokat”, és nem hajlandó összejátszani a baloldallal, amit Varga Zoltán, a jobbik elnöke jó megoldásnak tart a Fidesz leváltására.

Magyarul: nem fekszik le a pártvezetésnek, neki a város a fontos.

Marci úgy látszik túl önálló, és értelmes ember, véleményünk szerint pont ezért lehet ilyen népszerű. Sokkal népszerűbb, mint Zolika. Talán ez a „fő bűne”

Abban szintén megoszlanak a vélemények, hogy helyesen tette-e, hogy lemondott. Többen úgy vélik, ki kellett volna állnia magáért és a választókért, maradni a képviselői székben, és ha Zolika tovább erőszakoskodik, kilépni a jobbikból, és függetlenként tenni, amit eddig tett. Tegyük hozzá, elég jól csinálta a dolgát, erről egy Dunakeszi közéletét jól ismerő személy nyílt levelében olvashatnak bővebben (itt).

Szóval a forgatókönyvek:


Mivel Nyíri Márton listán jutott be a testületbe, ezért ilyenkor az a szokás, bár nem kötelező, hogy a listán az utána következő jön be helyette.

Lássuk a jobbik 2014-es listáját:
 1. Nyíri Márton
 2. Varga Zoltán Péter
 3. Szombat István
 4. Bernát Kristóf
 5. Romháti Józsefné
 6. Nagy Attila
 7. Ágoston-Nagy Zsuzsanna
 8. Szalay Szabolcs
 9. Enyedi Lajos Tibor
 10. Nagy András
 11. Berecz Gábor
 12. Kovács Péter


1. forgatókönyv: Varga Zoltán Péter, a jobbik helyi elnöke, pest megyei képviselője kerül a testületbe.

Varga Zoltán
Egy fél pillanatra hadd hagyjam magam mögött az objektivitás minden látszatát: JÉZUSMÁRIA! Az lenne csak aztán a katasztrófa. Kötözködés kötözködés hátán, dráma és színpadiasság, nárcizmus és képmutatás. Apokalipszist csak azért nem írok, mivel egy szavazattal nem tudná hál Istennek megakadályozni az érdemi munkát, csupán rettentő mértékben lelassítaná. Hiszen most is ezen fáradozik nap mint nap. A város egyértelműen ezzel a verzióval veszítene a legtöbbet. Egyúttal szerintem ez a legkevésbé esélyes. Hiszen akkor le kellene mondania a megyei képviselőségről. Bár Zolika szívesen lenne álláshalmozó (felügyelő bizottsági önjelölt volt – de hála Istennek a jogszabály szerint az egyéni listás választási rendszerben egy személy egyidejűleg legfeljebb egy egyéni listás és egy megyei listás jelöltséget fogadhat el.

2. forgatókönyv: Szombat István, a jobbik 2014-es polgármester jelöltje lép a színre

Szombat István
Rövid ismertető: Szombat István nyugalmazott ezredes, a Budapest Fővárosi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka volt, két MSZP-s honvédelmi minisztert szolgált ki. A helyi jobbik közeli civil körök és csoportok tagja. Én szimplán csak álszentnek tartom, ugyanis a nagy „civil vagyok”, „nemzettudat”, „tegyünk a közösségért” szavak mögé bújva ő volt Varga Zoltán tettes társa abban, hogy kitúrják, kifúrják Nyíri Mártont a képviselőségből.

Szerintem részéről lenne a legátlátszóbb, ha miután lelökte a székből, a 3. helyről beugrana helyette, hogy „na jó, ha ennyire akarjátok, elvállalom” alapon. A testületben tuti nem konfrontálódna, de a háttérbe kavarná a …. kavarnivalót.


3. forgatókönyv: Bernát Kristóf ugrik elő a 4. helyről

Add caption
Bernát Kristóf, a 2013-as időközi választáson indult Benkő Tamás ellen alsón, gyatra eredménnyel. Igazából nem tudok róla mit mondani. Emlékszem, hogy figyelemmel követtem az időközi választást - Fodor Marika, akinek sajnálatos halála miatt volt szükség az időközire, jó barátom volt - de egyszerűen semmire sem emlékszem ebből a gyerekből. Szerintem meg sem szólalt. Emlékszem, volt valami sajtótájékoztató, de ott is Varga Zolika (persze ki más) beszélt helyette hetet havat.


4. forgatókönyv: abbahagyom a listából való szemezgetést, a többiekről azt sem tudom kicsodák, nem hinném, hogy az 5-12 helyről delegálnának valakit.

4+1 forgatókönyv: Marci marad.

Marci maradj! Szólnak ugyanis a plakátok városszerte.Egy biztos, Varga Zoli, aki maga az önteltség, hiúság és hataloméhség, nem fogja hagyni, hogy a dunakeszi jobbik ne az ő füttye szerint táncoljon. Bárki kerül be, az ő magyar hangja lesz, az ő előre megírt kérdéseit fogja feltenni, az ő véleményét fogja ismételgetni, és azt szavazza meg, amit a balosokkal összejátszó Varga Zoltán Péter megenged neki.

Hát kell ez nekünk?

Válaszul a plakátokat tudom idézni: MARCI, MARADJ!