2016. szeptember 27., kedd

Reakció a "Hóhérlelkű keresztapára"

Szeptember 8-án "A Hóhérlelkű keresztapa" címmel közöltünk egy Varga Zoltánról írt olvasói levelet, aminek hatása nem kímélte a levelesládánkat sem. Egy része a nyelvezete miatt közölhetetlen, másik része inkább csak kérdéseket tartalmazott. Előbbiek közül egy volt igazán érdekes, és úgy döntöttünk, hogy bizonyos részleteit kiegészítésként még leközöljük. (Sajnos utólag kiderült, hogy nem minden állítás volt igaz, és minket is becsapott a brutto-netto meghatározás. A javításokat jelöltük). Íme:

(...) Varga egyébként  korábban a városi testületben maga is kritizálta a pozícióhalmozókat. (...) aki ezzel a képviselői kinevezéssel egyidejűleg, már nem csak megyei közgyűlési képviselő, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének vezetője, hanem már önkormányzati képviselő is.
Akárhogy is számoljátok ez már négy, fizetéssel járó közéleti státusz (csak 3, mert a Jobbik nem fizet díjazást. Talán költségtérítést igen, de annak nincs nyoma. A szerk.). És elég nagy teljesítménynek tűnik, ahhoz képest, hogy Vargának van egy érettségije meg egy sofőr állása (nem állás, mert karitatívan csinálja. A szerk.).

(...) Számoljátok ki. Minden nyilvánosan lekérhető közérdekű adat. Keressetek rá a neten. A megyei képviselők díja havi nettó 200 ezer (brutto 166, netto 111 ezer. a szerk). Emellé jön az önkormányzattól a 190 ezer képviselői díjazás (ennyi volt Nyíri Márton képviselő bruttója, akinek Varga a helyére került. A szerk.), plusz Vona politikai munkatársaként is keres 245 ezret. Ez összesen 635 ezer (pontosabban 597 ezer. A szerk.). Havonta. Nettóban (Bruttóban. A szerk.)
Én az egyetlen munkahelyemről kiégett aggyal, hullafáradtan esek haza (...) De b....g, ez az ember hogyan végez el ennyi feladatot tisztességgel? Megmondom. Nyilván sehogy, mert neki is csak 24 órából áll a nap! Rádaásul olyanoktól veszi el a lehetőséget és a pénzt, akik tényleg felelős munkát végeznének ezekben a pozíciókban.
Nyíri volt az ellenpélda, aki szerintem lelkiismeretesen és korrektül végezte a munkáját. És őt még azok is becsülték, akik rühellik a Jobbikot.

(...) Radnóti (Henrik, baloldali képviselő. a szerk.) kapott egy havert maga mellé. Mert nehogy elhiggye bárki, hogy ezek között van egy jobbos-balos ellentét. Van a fenéket. Ezek közösen túrnak, fúrnak, faragnak.

Ennyi volt az irodalmi magyarsággal megírt és publikálható szöveg a levélből (trágár szöveget nem közlünk). A lényeg viszont tiszta: ez bizony pozícióhalmozás, a teljesítmény meg majd kiderül.