2016. október 28., péntek

Jobbik és DK, avagy a gerinc már nem divat

Az ellenségem ellensége a barátom. Ki ne ismerné ezt a taktikát. Viszont az is tény, hogy az ilyen szövetség nem működik hosszútávú stratégiaként.
Persze van annak valami groteszk bája, amikor a Jobbik és a DK, azaz Vona Gábor és Gyurcsány csapata egymás keblére borul.

Biztosan mindannyiunknak a könyökén jön már ki, hogy a Jobbik hogyan, mikor, mennyire és miért számoltatná el magát az ördögöt, Gyurcsány Ferencet. Legtöbb szimpatizánsukat az „elszámoltatás mindenekelőtt” jelmondattal gyűjtötték be. Dúró Dóra a Jobbik részéről nemrég így nyilatkozott: „Semmiféle összefogást nem tart elképzelhetőnek Gyurcsányékkal.”Vagy Dúró Dóra nem mond igazat, vagy fogalma sincs arról, hogy Varga "Álláshalmozó" Zoltán, a Jobbik helyi elnöke, megyei képviselője, újdonsült képviselőnk, hogyan jár kéz a kézben Gyurcsány dunakeszi helytartójával, Radnóti Henrikkel. Segítik egymás sajtótájékoztatóját, közösen állnak egy-egy ügy mellé, közös petíciók… azaz már logikusan és egyértelműen következik a Jobbik–DK koalíció Dunakeszin. Akár kimondatlanul , akár kiplakátolva.


1. Például a nyíltan baloldali értékeket képviselő Dunakeszi Hírhatár „hasábjait” pörgetve lépten-nyomon a Dunakeszi Jobbik közleményeibe botlok – hírt adnak a akcióikról, minden tevékenységükről. A linkre kattintva az is látható, hogy a közleményt szó szerint vették át. Saját gondolataikként továbbadva Varga "Álláshalmozó" Zoltán igéjét.

2. Ez az írás is szép példa. De az együttműködést bizonyító cikk után jön a lényeg, az egyik hírhedt baloldali megmondó kommentje, aki a „Kínáló PULTUNKNÁL érdeklődő" mondaton akadt fenn. Na de akkor a pult most a baloldalé, vagy a Jobbiké, vagy a Hírhatár már a Jobbiké? Esetleg már finanszírozzák is? Teljesen jogos a kérdése.


3. A baloldal legfrissebb húzása, hogy Varga "Álláshalmozó" Zoltánt javasolják Pénzügyi és Jogi Bizottsági tagnak (ami, ha jól tudjuk, brutto 180 ezer forintot fizet). Ugyan mi okuk lehet arra, hogy a velük teljesen ellentétes nézeteket valló képviselőt egy jobb pozícióba juttassák?

Ám ha még mindig kétségeink lennének, görgessenek vissza az első fotóhoz. Íme, a két oldal együttműködésének közös fotója. (És akkor most ki támogat kit?)

Kíváncsian várjuk a Jobbik és baloldal megható összeborulásának következő epizódját. Mi biztosan be fogunk számolni róla.