2017. február 19., vasárnap

Varga elnök úr támogatja a balra fordulást

A Jobbik országos elnöke, Vona Gábor a hagyományoknak megfelelően az idei évet is egy évértékelő beszéddel nyitotta. A rendezvényen (hogy meglepetésként, vagy sem) adta át petícióját az az ötven alapszervezet, mely nem ért egyet a párt új irányával.

Egy kis előzmény: tavaly májusban maga Vona Gábor jelentette be, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom mostantól nemzeti néppártként szolgálja és képviseli a magyar nép érdekeit. Emiatt a deradikalizálódás miatt támadt zúgolódás a Jobbik radikális követőinek soraiban, köztük például a Magyar Gárdánál is (nehéz követni, hogy most épp hogy hívják épp őket, de Magyar Gárda fog maradni a köznyelvben), melyet egykoron maga Vona Gábor alapított. Ők szépen módjával vissza is kérték Vonától egyik jelképüket, az egyenruhának számító, Árpád-sávos zászlóval ellátott mellényt, melyet azóta sem kaptak vissza.
Na, de visszatérve a petícióhoz. Teljesen jogosnak tartom, hiszen a radikális, szélsőjobboldali pitbull fokozatosan palotapincsivé szelídült, a korábban vallott radikális elvek az idei évértékelőre már a következőképp puhultak:
„Nincs már jobb és baloldal, magyar emberek vannak, akiket képviselni akarunk. (…) Meg kell szólítani a korábban baloldali pártokra szavazókat, a Fideszből kiábrándultakat és persze a saját tábort is.”
Míg ő ezt „mesterséges megosztottságként” és szamárságként definiálja, addig bennem felmerül a baloldali, liberális nézeteket képviselő politikusokkal való szövetkezés és együttműködés gyanúja.

Mint a fenti példa mutatja, nem csak bennem merült föl, hiszen ötven alapszervezet írta alá azt a dokumentumot, mely nehezményezi a Vona Gábor vezette néppárt új eszméit.

S hogy mi köze van ehhez Dunakeszinek?

Tekintettel arra, hogy a dunakeszi alapszervezet vezetője, Varga Zoltán Péter nem írta alá a petíciót, nagyon is van hozzá közünk. Úgy tűnik, hogy Nyíri Márton távozásával az összes becsület eltűnt a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetéből. Varga elnök úr ugyanis ezzel sokadszor is bizonyította, hogy támogatja a balra fordulást (és megmagyarázza azt a tényt is, hogy túl gyakran osztja balliberális képviselőtársai véleményét az önkormányzatnál), vagy egészen egyszerűen arra fordul, amerre a Nap süt (mert ha értesüléseink nem csalnak Vona Gábor előtt/mellett a „megvétózott” Novák Előd puszipajtásának, Hegedűs Lórántnénak volt a hű csatlósa…).


Bármelyik lehetőség is legyen az igaz, nekem egyik sem tetszik, hiszen nem egy igaz magyar emberre vall Varga viselkedése, akit vezetőnek kellene tekintenünk.