2017. június 8., csütörtök

Mennyit ér egy Gyereknap?

Számos pro és kontra érvet olvastunk a Facebook kommentek között, illetve egy olvasónktól felháborodott megkeresést is kaptunk a május végi Gyereknappal kapcsolatban.
Nem akarunk Önök helyett dönteni, hiszen nagy skálán mozogtak a vélemények: egyesek szupernek, mások túl drágának titulálták. Ezért mi úgy döntöttünk, felsorakoztatjuk a kinyilvánított véleményeket és döntsenek Önök.

1.
„Borzasztóan drága volt
a Gyereknap.”

Túlzás lenne azt állítani, hogy drága volt az egész rendezvény, úgy egy az egyben. Lehet, hogy a büfék vagy egy egy szolgáltatás drága volt. De ez pont olyan, mint a benzinkutak árai. Ott se csinálunk nagybevásárlást, és nem is nyavalyog az árak miatt senki. A vidámparkban is pénzbe kerül, a játék, a kaja, és az édességek is.
Dunakeszin viszont azt is fel tudjuk sorolni, hogy mi volt ingyen: Csomagolt palacsinta, lufi, ugrálóvárak, rodeóbika, falmászás, a műsor a színpadon, a sárkányhajózás. Azaz a fizetős játékok nélkül is lehetett szórakoztatni a gyermekeket.

2.
„Rövid ideig megy az
1000 forintos a dodzsem.”

Ennek ellenére nagy sorban állás volt. Az emberek tolongtak, egymást lökdösik, hogy ki kap hamarabb autót a következő kör előtt. Azt gondolom, hogy amíg ekkora sor van, addig nem számít drágának. Viszont ha nem tartják be a meghirdetett 3 percet, az tényleg felháborító (mint ahogy egy kedves olvasónk videóra is vette: 2 perc 23 másodperc volt a totál menetidő. Ez nettó lopás. Ráadásul nem csak a szülőtől, de a gyermektől is.
Nem beszélve arról, hogy ha nem adnak nyugtát, akkor lehetne az 500 Ft is, ugye...?


3.
„Hosszú volt a sor
a kürtőskalácsosnál.”

Ettél már állott, hideg kürtőskalácsot? Nem? Ne is próbáld ki. Vagy ha kalandvágyből mégis kipróbálnád, akkor biztosan sormnetesen kaphatsz az elősütött kalácsokból. Később valószínűleg hálás leszel a hosszú sorért cserébe kapott friss, ropogós, illatos kürtőskalácsért.

4.
„Részeg apukákkal lehetett találkozni."

Tény, hogy a hideg sör nagyon jól tud esni a melegben, viszont úgy gondolom, hogy ha gyerekkel van valaki, az ne igyon, meg az se igyon, aki nem bírja. Ráadásul egy gyereknapnak nem a lerészegedésről kellene szólnia.

...és Önök mit gondolnak?