2017. december 12., kedd

Elúszhatnának már a problémák

És még egy írás jött uszoda ügyben, részben a mi írásunkat is ostorozva...

Nos, a magyar nép apraja nagyja nem a jókedvéről híresült el, ezt már megszokhattuk. Dunakeszi miért is lenne kivétel ez alól? Nem jó, ha esik az eső, de az sem, ha süt a Nap, mert ugye akkor belesüt a szemünkbe, meg hát túl meleg is lesz egy idő után. A tél se, a nyár se, a tavasz sem, mert pollen szezon van, ősszel meg mindenkinél beköszön a depresszió. Pontosan ez a helyzet szeretett kis városunkban is.

Számos megosztó véleményt, dühös reakciót olvastam az uszodával kapcsolatban. Miért „csak” sportuszoda? Miért nem lehet pancsolni? 8:00-tól a gyerekek úszásoktatása van, de nekünk miért kell elhagynunk 7:30-kor a medencét? Nem látom az időt. Hideg a víz, kicsi az öltözőszekrény. De a legnagyobb probléma, ami terítéken volt, hogy MIKOR LESZ MÁR USZODA? Mert ugye már mindenki nagyon várta…Hány város mondhatja el magáról, hogy saját uszodával rendelkezik?
Két embertípus létezik, az optimista és akinek a saját háza táján kéne sepregetni. Mert hát, ugye könnyű mindenben a rosszat látni, mindenbe belekötni ahelyett, hogy örülnénk a lehetőségeknek, amik vannak.

Miknek is?
Többek között annak, hogy egyre több sportolási lehetőség van Dunakeszin, mert aki ülőmunkát végez az ne csodálkozzon, ha előbb utóbb jönnek a mozgásszervi problémák, az elhízásról nem is beszélve. Erre például kiváló lehetőség az úszás, mert mint azt már nagyanyáink is megtanították, az úszás egy egész testet átmozgató sporttevékenység. Aki pancsolásra vágyik, annak ott van az Aquaworld. Négyszeres területen, négyszeres áron.

Örülhetünk annak is, hogy a gyermekeink megtanulnak rendesen úszni és nem kell lerágni a körmünket, ha egyedül engedjük el a Balatonra vagy akár a horvát tengerpartra. Nem kell külön úszás órát venni a gyereknek súlyos pénzekért. Az X generációt ki tanította úszni? Apuka, nagytestvér jó esetben. Éppen ezért nem tudnak közülük jó sokan. Őszintén, a mai szülőknek futja erre? Nem elég iskolába, sportolni, külön órára hordani a gyereket? Dolgozni, szülői értekezletre sietni, arról már nem is beszélve, hogy azért néha kell vacsorát főzni és takarítani is. Egy nap mindenkinek 24 órából áll és nem mindenki teheti meg, hogy külön vigye a gyerkőcöt még úszni tanulni is.

„Miért kell úszósapka?” olvasom a hőbörgő kérdést... Mert ez egy sportuszoda, itt ez a szabály. Nem tudom, hogy jártak-e már más uszodában, de sajnos (vagy nem) az öltözőszekrény sehol sem „Carry Bradshow gardróbja” méretű.

Sorolhatnánk még a felvetett problémákat, de ahhoz egy élet sem lenne elég. Emberek, tanulják meg az élet napos oldalát nézni és örülni annak, ami van. Egy jó pár évvel ezelőtt nemhogy uszodánk nem volt, de sok helyen még aszfaltozott út sem. Persze erre már senki nem emlékszik, pláne azok nem, akik újonnan költöztek a városba és New Yorkhoz próbálják hasonlítani Dunakeszit.

Érdemes az uszodát legalább kipróbálás szintjén érinteni, mielőtt csatlakoznak az elégedetlenkedők táborához.