2017. december 11., hétfő

Varga for President?

Talán mindegy is, hogy Varga Zoltán Péter a Jobbikot, vagy más pártot képviseli, mióta a Jobbik radikális változása a balra puhulást jelenti. Már nem lehet tudni, hogy ki kivel van, de talán az ideológiának helyi szinten nincs is jelentősége. A város képviseletének szempontjából inkább a személyek fontosak. Milyen képességeik vannak, mit tudnak tenni a városért, mint tudnak adni a városnak?


Nincs kétségünk afelől, hogy a Varga Zoltán Péter nem csak országgyűlési képviselőként fog elindulni, de polgármesterjelöltként is. És lássuk be, ez nem is olyan ördögtől való. Egyrészről joga van hozzá, másfelől a Jobbik berkein belül már jócskán megdolgozott ezért a lehetőségért. Annyi pozíciót halmozott már fel, és egy potens jelöltet sem hagyott maga körül, hogy a döntés valószínűleg automatikus.
A kérdés már csak az, hogy miért lenne jó Dunakeszinek, ha bármelyik pozíciót elfoglalhatná?

Mert magasan képzett?

Ez sajnos nem igaz. Legmagasabb iskolai végzettsége egyelőre egy érettségi.

Mert komoly lobbi ereje van?

A jobbikon belül talán. Azaz ha a Jobbiknak sikerülne kormányt váltania, akkor még csak a lehetőség nyílna meg arra, hogy ez kiderüljön. De egy jelenleg 11-15 százalékos párt esetében a kormányra kerülésnek egyelőre még matematikai esélye sincs.
Eddig Varga annyit tudott bizonyítani, hogy képes összehozni egy országos sajtótájékoztatót. Emlékeznek ugye? Amikor azt állította, hogy a helyi politikai vezetők félre akarják őt állítani, meg akarják merényelni úgy, hogy megfúrták az autójának a benzinvezetékét. De úgy hírlik, hogy Varga esetében a rendőrség inkább egy bizonyos benzinlopási módszert regisztrált, mint Budapesten oly sok ezzel pontosan megegyező esetben. De erről már nem volt országos sajtótájékoztató.

Mert fedhetetlen?

Hát ez sem feltétlenül igaz. Varga egy olyan alapítványnak számlázott BT-jéből, amelynek támogatásáért az önkormányzatnál lobbizott, amely aztán szabálytalanul fizette ki Vargának ezeket a pénzeket, és amely behajthatatlanul tartozik 22 millióval a NAV-nak.

Mert munkájával Dunakeszi fejlődését támogatja?

Tehette volna, de nem tette. Mint megyei közgyűlési képviselő nem szavazott egy olyan kivételes zárószavazás alkalmával, amikor a dunakeszi óvodaépítésre adható 730 millió forintról döntöttek.

Mert önös érdekeit háttérbe szorítva korrekt csapatjátékos?

Nyíri Márton jobbikos képviselő „leváltása” is kérdőjeleket vet fel, de Radnóti Henrik képviselőtársa ügyének kirobbantása és ügyének napirenden tartása sem erről árulkodik. Hiszen utóbbit már csak saját választási kampányának részeként lehet értelmezni. De említhetnénk volt középiskolai tanárának, képviselőtársának, Kárpáti Zoltánnak lecsalózását, aki előre bejelentve, mint a gimnáziumi diákok kísérője, maradt távol egy testületi ülésről.


Persze a fentiek csak pár kérdés és válasz azaz nyilván nem a teljes kép. Vargának természetesen lehet olyan rejtett képessége, kapcsolatrendszere, amely biztosíthatná Dunakeszi további fejlődését is.

Ki tudja?